Ontspullen, handige tips voor beginners!

april 5, 2022

Is je huis altijd een onwijze rotzooi en vind je het lastig om je woning op orde te houden? Schaam je je tegenover je vrienden en durf je ze niet meer uit te nodigen voor een etentje? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Ontspullen is een term die de afgelopen jaren meermaals in het nieuws is geweest en die je steeds vaker terugvindt op het internet als je zoekt naar tips om op te ruimen. Eigenlijk is het net zo simpel als dat het klinkt, het is een kwestie van je spullen sorteren en afscheid nemen van de spullen die je niet meer gebruikt. In sommige gevallen is dot nog weleens lastig als je veel waarde hecht aan iets wat je weinig gebruikt. Het staat in de weg maar je wilt het ook niet weggooien.

Een flinke opruimbeurt zorgt voor rust in je woning en daarmee voor rust in je hoofd! Lees de onderstaande tips goed door en begin met ontspullen.

Vaste plekken

Geef alles in je woning een vaste plek. Dit lijkt makkelijk maar dit kan je helpen je spullen goed op orde te houden. Zo vind je jouw spullen eenvoudig weer terug en kun je makkelijker je woning op orde houden. Zo krijgt alles een logische veste plek en voorkom je dat jouw spullen door je woning gaan zwerven.

Labelen

Mandjes, bakjes, organizers en mappen. Voorzie alles van labels. Met labels kun je super makkelijk aangeven wat er in het mandje zit en hoef je niet te zoeken naar wat je nodig hebt. In plaats van alle bakken  over hoop halen om die ene sjaal te vinden, pak je gelijk de juiste bak erbij en voorkom je een hoop zoekwerk en irritatie.

Houd het bij

Opruimen is iets wat vast in je planning moet zitten. Als je het regelmatig doet, hoeft het helemaal niet zoveel tijd te kosten. Het bijhouden van je huishouden klinkt als een enorme klus, maar dit valt reuze mee. Zeker als je er elke week wat tijd aan besteed ben je binnen no-time klaar en is je huis netjes opgeruimd

Ontspullen

Het is een soort van dieet. Als je echt een opgeruimd huis wilt en wilt gaan ordenen zul je moeten ontspullen. Zonder dat we het doorhebben verzamelen we door de jaren heen een enorme hoeveelheid aan spullen. Kijk eens in je kledingkast, wat heb je al jaren niet meer gedagen of wat pas je niet meer? Hiervoor is Vinted in het leven geroepen, een ideale app om kleding te verkopen dat je niet meer draagt. Hiernaast houd je er een leuk zakcentje aan over! Begin met afscheid nemen van spullen die je niet meer gebruikt, verkoop het, geef het weg of breng het naar de kringloop.

meer zoals dit