Hoe elektrische auto’s de auto-industrie zullen beïnvloeden

mei 5, 2022

Inleiding: wat is een elektrische auto en hoe werkt het?

Een elektrische auto is een type motorvoertuig dat elektriciteit gebruikt als primaire voortstuwingsbron.

Elektrische auto’s worden aangedreven door een elektromotor of batterij. De batterij drijft de elektromotoren aan die de wielen aandrijven om hem te laten bewegen.

Hoe een vooraf geïnstalleerde elektrische auto de manier waarop we in de toekomst auto’s kopen kan veranderen

trefwoorden: voorgeïnstalleerde elektrische auto, elektrisch voertuig te koop, ai auto’s verkopen

Het idee van een voorgeïnstalleerde elektrische auto is niet nieuw. Het wordt echter in een sneller tempo op de markt geïntroduceerd.

De technologie van voorgeïnstalleerde elektrische auto’s staat nog in de kinderschoenen en het zou jaren duren voordat ze mainstream worden. Dit zou echter een interessante verandering zijn voor de toekomst van het kopen van auto’s.

Waar staat Amerika op het gebied van elektrische auto-adoptie?

De Amerikaanse markt voor elektrische auto’s staat nog in de kinderschoenen. De verkoop van elektrische auto’s in de VS is sinds 2012 geleidelijk gestegen en er zijn in de VS meer dan 1 miljoen elektrische auto’s verkocht.

De verkoop van elektrische auto’s in de VS is sinds 2012 geleidelijk gestegen en er zijn in de VS meer dan 1 miljoen elektrische auto’s verkocht. Er zijn echter nog veel hindernissen die moeten worden genomen voordat Amerika een EV-land kan worden.

De toekomst van de auto-industrie in China en Zuid-Korea na de invoering van elektrische auto’s

China en Zuid-Korea zijn twee van ’s werelds grootste automarkten. De introductie van elektrische auto’s in deze landen kan grote gevolgen hebben voor de auto-industrie.

Op dit moment behoren China en Zuid-Korea tot de top drie van grootste automarkten ter wereld. China is ook een van de belangrijkste automarkten in Europa en Noord-Amerika.

De toekomst van auto’s in deze landen na hun introductie in elektrische voertuigen is onzeker omdat ze een andere benadering van auto-ontwikkeling hebben dan in Amerika.

Toekomstscenario’s in China en Zuid-Korea na adoptie van meer elektrische voertuigen

China en Zuid-Korea zijn twee landen die op grote schaal elektrische voertuigen gebruiken. Ze worden allebei gezien als landen met een hoge acceptatiegraad van elektrische voertuigen.

China

In China heeft de regering plannen aangekondigd om tegen 2030 alle benzineauto’s uit te faseren. De leiders van het land zijn van mening dat de omschakeling van gas naar elektrisch de luchtvervuiling en de uitstoot van broeikasgassen zal helpen verminderen. De Chinese regering is van plan om de komende drie jaar 360 miljard dollar te investeren in deze transitie.

Zuid-Korea

Zuid-Korea is ook een voorbeeld van een land met een hoge acceptatiegraad van elektrische voertuigen. In 2018 heeft Zuid-Korea een miljoen laadstations in het hele land opgezet om het gebruik van EV’s te vergroten en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

meer zoals dit