De 5 mooiste Amerikaanse auto’s aller tijden

juni 7, 2022

Wat maakt een auto mooi?

Een auto is een vorm van vervoer, maar het kan ook een object van schoonheid zijn. Auto’s zijn niet alleen utilitaire machines die we nodig hebben om van de ene plaats naar de andere te komen; ze zijn ook een uitdrukking van onze persoonlijkheid en smaak.

Er zijn veel factoren die een auto mooi maken. Maar de belangrijkste factor is het ontwerp, omdat het een directe invloed heeft op hoe het voertuig er vanuit alle hoeken uit zal zien. Het ontwerp moet uniek, opvallend en futuristisch zijn om als mooi te worden beschouwd.

1940 Ford Deluxe Cabrio

De Ford Deluxe Cabriolet uit 1940 was een tweedeurs cabriolet met een rumble-stoel. De auto werd gebouwd op het Ford-platform uit 1939 en had een nieuwe schuine grille, koplampen en achterlichten. Het interieur van de auto is bekleed met leer of stof.

De Ford Deluxe Cabriolet uit 1940 was een verbeterde versie van de Ford Deluxe Coupé uit 1939 die in 1938 was geïntroduceerd. Het model uit 1940 werd geleverd met een V8-motor of een zescilindermotor. Het kost $ 2.000 USD bij de introductie en er werden er slechts 1.400 verkocht tijdens het eerste verkoopjaar.

1958 Lincoln Continental

De Lincoln Continental uit 1958 was de eerste auto van het bedrijf die werd geproduceerd in een nieuwe assemblagefabriek in Wixom, Michigan.

De Lincoln Continental was een luxe auto die werd gemaakt voor de mensen die wilden pronken met hun rijkdom en daar genoeg geld voor hadden. Het is ook een van de meest iconische auto’s aller tijden.

1963 Chevrolet Corvette Stingray Split Window Coupe

De Chevrolet Corvette Stingray Split Window Coupe uit 1963 is een van de meest iconische sportwagens in de geschiedenis. Het was de eerste Corvette met een verwijderbaar dakpaneel, een ontwerp dat een kenmerk van het model zou worden.

De auto is ook een van de slechts zes in de fabriek geproduceerde Corvettes uit 1963 waarvan bekend is dat ze vandaag bestaan.

1968 Mercury Cougar XR7-G

De Mercury Cougar XR7-G uit 1968 is een muscle car die werd vervaardigd door de Mercury-divisie van Ford Motor Company.

De Mercury Cougar XR7-G uit 1968 was een van de eerste muscle cars die op de markt werd geïntroduceerd. Het werd beroemd om zijn unieke styling en krachtige motor. De auto was ook te zien in verschillende Hollywood-films zoals ‘Bullitt’ en ‘Smokey and the Bandit’.

1971 Pontiac Firebird Trans Am GTA SE Convt.

uit 1968 en ging door tot het modeljaar 2002.

De Pontiac Firebird Trans Am GTA SE Convt uit 1971 is een klassieke auto die in originele staat is teruggebracht. Het restauratieproces heeft de waarde van de auto van $ 8.000 naar $ 25.000 gebracht.

meer zoals dit